Kütüphane Unutuldu mu?-Malatya

Kütüphane Unutuldu mu?-Malatya

1979 yılından itibaren Kernek meydanında hizmet veren Malatya İl Halk Kütüphanesinin yıkılmasının ardından okuyucular Battalgazi Bölgesine Kütüphane yapılması istiyor. 1979 yılında hizmete giren ve 2015 yılı içinde bakım ve onarımı yapılan Kütüphane 2018 yılı sonunda yeni kütüphane yapılması protokolünün imzalanmasının ardından yıkılmıştı. Sonrasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni Kütüphane yapımı için adımlar atılmış, bu minvalde dönemin Malatya Valisi Ali Kaban ve Belediye Başkanı Hacı Uğur tarafından yeni Kütüphanenin protokolü imzalanmıştı.

Battalgazi Bölgesine Kütüphane İstiyoruz

Aradan yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen Yeni Kütüphane konusunda bir gelişme olmaması ise kütüphane okuyucularını sıkıntıya sokmaya devam ediyor. İstasyon virajında bulunan kütüphanelerden Sabancı Kütüphanesinin 24 saat açık olmasında rağmen okuyuculara yetmediği kütüphane okuyucuları tarafından sıkça dile getirilmeye başladı. Okuyucular yapılacak kütüphanenin ise Battalgazi ilçesi sınırlarında olmasını arzu ediyorlar. Battalgazi İlçesi sınırları içinde ikamet eden okuyucular ise kendi bölgelerine kütüphane yapılması konusunu ısrarla dile getirmeye devam ediyor.

Hem Ulaşım, Hem Yer Sıkıntısı Yaşıyoruz

Kütüphaneden yararlanan okuyucular adına konuşan kütüphane müdavimlerinden Berkay Otlu adlı okuyucu ise bu konudaki sıkıntılarını gazetemizle paylaşarak şunları söyledi. Ben Battalgazi bölgesinde oturuyorum. Kütüphanemiz sabaha kadar açık olduğun için akşam saatlerinde genellikle çalışmaya geliyorum. Ancak saat 11’den sonra geliş gidişlerimiz zorlaşıyor. Belediye otobüslerinin gece 11’de sonra çalışmaması bizi sıkıntıya sokuyor. Kütüphaneye gelirken 2 otobüs değiştiriyorum. Eve giderken de çoğunlukla otobüs bulamıyorum. Bu durum Kütüphaneden yararlanan diğer arkadaşlarım için de aynı. Ya erken gitmek zorunda kalıyoruz geç gidecek olursak da otobüs bulamıyoruz. Kısacası ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Aynı zamanda akşam saatlerinde kütüphanenin büyük olmasına rağmen yer sıkıntısı yaşıyoruz. Ancak kütüphanede kalabalıktan dolayı  her zaman rahat çalışma imkanı bulamıyoruz. Belediye otobüslerinin seferleri gece da 11’de sona erdiği için erken çıkmak zorunda kalıyoruz. Çünkü otobüs saatleri uyuşmuyor. Hem gelirken hem de  2 otobüs değiştiriyoruz. Bunun da bir öğrenci olarak bize maliyeti yüksek oluyor.” diye konuştu.

Battalgazi Bölgesine Kütüphane Yapılsın

Berkay Otlu, Battalgazi bölgesinde kütüphane olmadığının altını çizerek sözlerini; “Battalgazi tarafında bir kütüphane daha olursa bizim ihtiyaçlarımız için çok daha iyi yöntem olur diye düşünüyorum. Burası ve yeni yapılacak kütüphanenin açık olması hem öğrenci sayısını azaltacak yer sıkıntısını giderecektir. Kalabalığı önleyecek, hem de otobüslerle ilgili sıkıntımız da kalmayacaktır. Geceleyin geç saatlere kadar ders çalışıyoruz. O bölgeye bir Kütüphane yapılırsa bu sıkıntıyı giderecektir diye düşünüyorum. Ayrıca bayanların gelip gitmesinde de daha sıkıntı oluyor. Çünkü bayanları olunca onlar çok erken çıkmak zorunda kalıyorlar. Evleri çok uzak kalıyor. Ayrıca hem bayanlarda hem de  erkeklerde maliyet açısından da, uzaklık açısından sıkıntı yaşıyoruz” diyerek sürdürdü.

Kaynak