4.Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi, 16-18 Nisan 2020, Ankara
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Hacettepe Üniversitesi Bilgi Topluluğu işbirliğiyle düzenlenecek olan 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi 16-18 Nisan 2020 tarihlerinde Ankara‘da gerçekleştirilecektir. 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi, Bilgi ve Belge Yönetimi alanında eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan üniversitelerin öğrencilerini, öğretim elemanlarını, uygulamacıları, ilgili meslek örgütlerini, bu alana ilgi gösteren tüm paydaşları bir araya getirerek ortak bir tartışma platformu oluşturmayı ve öğrencilerin bilgi alışverişinde bulunmalarına olanak sağlamayı hedeflemektedir.
Kongreye katılım ücretlidir ve katılım ücreti öğrenciler için 30 TL, diğer katılımcılar için 100 TL olarak belirlenmiştir. Önemli tarihler ise aşağıda sunulmaktadır:
İlk duyuru: Ekim 2019
2. duyuru: 15 Kasım 2019
Son duyuru: 2 Aralık 2019
Bildiri özetlerinin gönderilmesinin son günü: 14 Şubat 2020
Kabul edilen bildirilerin ilanı: 2 Mart 2020
Kongre tarihi: 16-18 Nisan 2020
Önceki yıllarda ana temaları “Bilgi ve Belge Yönetiminde Vizyoner Devrim”, “Şehirleşme ve Dijitalleşme Bağlamında Arşivler, Kütüphaneler ve Müzeler” ve “Bilgi Merkezlerinde Değişim ve Dönüşüm Süreci” olan kongrenin 2020 yılındaki ana teması Açık Bilim ve Bilimsel İletişim olarak belirlenmiştir. 4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi’nin Açık Bilim ve Bilimsel İletişim teması ile ele alınması, geleceğin bilgi profesyonellerinin konuyla ilgili farkındalık düzeylerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Öte yandan ülkemizdeki Bilgi ve Belge Yönetimi öğrencilerinin ortak bir platformda buluşmalarının sosyal etkileşim açısından da önemli olduğu düşünülmektedir.
4. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrenci Kongresi’nin alt konuları aşağıda verilmektedir:
Açık bilim uygulamaları için gereken politika, strateji, mevzuat, standart ve yazılım alt yapıları
Açık bilime geçişte gerekli unsurlar
Açık eğitim kaynakları
Açık erişim ve kurumsal arşivler
Açık inovasyon ve bilimsel iletişim
Açık veri ve araştırma verilerinin paylaşımı
Alternatif yayıncılık modelleri
Araştırma verilerinin yönetimi
Bilgi merkezlerinin bilimsel iletişim sürecindeki rolü
Bilimsel iletişim süreci
Bilimsel iletişim sürecindeki aktörler
Bilimsel iletişim ürünlerini ölçme ve değerlendirme
Bilimsel iletişimde etik sorunlar
Elektronik yayıncılık
Sosyal ağların bilimsel iletişime etkisi
Yukarıda sayılan konuların dışında da Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve alanımızdaki son gelişmeleri aktaran bildirilerin Kongrede yer alması olanaklıdır.
KAYIT VE DİĞER BİLGİLER İÇİN Kongre Web Sitesi: http://bby2020kongre.
Yorum gönder