Adıyaman Üniversitenin Bilgiye Açılan Kapısı Halka da Açıldı

Adıyaman Üniversitenin Bilgiye Açılan Kapısı Halka da Açıldı

Üniversitemizin bilgiye açılan kapısı olan üniversite kütüphanesi halkımızın hizmetine de açıldı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un ilk icraatı üniversite bünyesinde yer alan kütüphaneyi sivil halka açmak oldu. Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci ya da öğretmen kimlik kartı olan tüm vatandaşlarımız üniversite kütüphanesinden yararlanabilecek. Kitap, süreli yayın, veritabanı ve e-kitap koleksiyonunu genişletmeye devam eden kütüphanemizde hâlihazırda 114 bin 30 kitap ve 130 bin civarında e-kitap bulunuyor.

Abonesi olduğu elektronik kaynak veritabanları ile de kullanıcılarını ağırlayan üniversitemiz kütüphanesi 10 bin 664 elektronik dergiyi, 706 ansiklopediyi, 465 sözlüğü ve Üniversitemizde hazırlanmış olan tüm lisansüstü tezleri okuma fırsatı sunuyor.

Bilgi ve belge koleksiyonunu sürekli artıran Üniversitemiz Kütüphanesi bünyesinde olmayan belge ve kaynakları da abonesi olduğu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezinin (ULAKBİM) Ulusal Belge Sağlama Sistemi (UBSS) ve Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) ile Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemiyle (KİTS) temin ederek kullanıcılarının istifadesine sunabiliyor.

Kütüphanenin halka açılmasıyla birlikte okuyucu sayısının artması ve üniversitenin kapılarının okumak isteyen tüm vatandaşlara açılmış olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, toplumların ancak okuyarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabileceğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Turgut: “Adıyaman Üniversitesinde ilk icraatımız kütüphanemizin kapılarını halkımıza açmak oldu. Okumanın önemini biliyoruz. İlk ayeti oku (İkra) olan bir dinin temsilcileri olarak okumaya değer vermek zorundayız. Sadece kendimiz değil çevremize de okutmamız gerekmektedir. Bu düşünceyle üniversitemizin bilgiye açılan kapısı olan kütüphanelerimizin kapısını halkımıza da açtık. İnşallah okuyan, soran, sorgulayan bir toplum olma yolunda hızla ilerleriz” dedi.

Akademisyen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına temel oluşturacak ve araştırmalarına destek olacak yayınları ile kütüphanemiz, hafta içi 09.00-19.00 ve Cumartesi günleri ise 09.00-16.00 saatleri arasında kitapseverler için açıktır.

Kaynak