Hazine Müsteşarlığı Uzman Personel İlanı-Son Başvuru-27 Nisan 2018
“5671 sayılı Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun” ile 20.10.2007 tarih ve 26676 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Merkezi Finans ve İhale Birimi Personel Yönetmeliği” hükümleri uyarınca, Uzman Personel pozisyonları için Seçme Sınavı yapılacaktır. Alımı planlanan toplam 8 uzman personel; Hukuk Müşavirliği, Bilgi Teknolojileri Yöneticiliği ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği pozisyonları başta olmak üzere Birimin ihtiyacına yönelik belirlenecek diğer uzman pozisyonlarında görevlendirilecektir.
SEÇME SINAVINA KATILMA ŞARTLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Sınav tarihi itibarıyla, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından birinde (adaylık süresini tamamlamış olarak) çalışıyor olmak,
c) En az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadî ve idarî bilimler, iktisat, işletme, mühendislik, mimarlık, veteriner ve iletişim fakülteleri ile üniversite ve fakültelerin matematik, istatistik, bilgi ve belge yönetimi, biyoloji ve kimya bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,
d) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (KPDS) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) İngilizce dilinden son 5 yıl içerisinde en az 80 (seksen) puan almak veya dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen, uluslararası geçerliliği olan bir belgeye sahip olmak.
SEÇME SINAVI ESASLARI
Birimde çalışmak üzere yapılan başvurulardan, Birimin insan kaynakları planlamasına uyan adaylar, tek aşamalı olarak yapılacak sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavda, adayların Birim hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları da göz önüne alınarak, Komisyon üyelerince her adaya ayrı ayrı not verilir. Bu notların aritmetik ortalaması sözlü sınav sonucunu gösterir ve bir tutanakla tespit edilir. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için her bir üyeden yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan almak kaydı ile ortalamanın en az yetmiş (70) puan olması gerekir. Sözlü sınavda, uzman personel adaylarının, mesleki bilgisi, Birimin Mutabakat Zaptındaki görevlerine ilişkin konular hakkındaki bilgi düzeyi, yabancı dili kullanma becerisi, genel kültür düzeyi, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti değerlendirilir.
Mülakat Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecektir.
Genel hatlarıyla aşağıdaki alanlardan soru sorulacak olup, bu alanların dışına çıkılması da mümkündür.
– Birimin Mutabakat Zaptındaki görevleri,
– AB Mali işbirliği süreci (programlar, bileşenler vs.),
– Genel AB kültürü, (yapılar, kurumlar, güncel gelişmeler vs. )
– Adayın mezun olduğu bölüm ve mesleği ile ilgili konular,
– Genel kültür düzeyini ölçmeye yönelik sorular,
– Muhakeme düzeyini ölçmeye yönelik sorular. Komisyon tarafından başarılı bulunan adayların listesi, Birim Başkanı tarafından Ulusal Yetkilendirme Görevlisinin onayına sunulacaktır. Ulusal Yetkilendirme Görevlisince istihdamı uygun bulunan personel, kurumlarından muvafakatin alınmasını müteakip Birimde göreve başlatılacaktır.
TERCİH NİTELİKLERİ:
Hukuk Müşaviri Pozisyonu için:
– Avukatlık ruhsatına sahip olmak tercih sebebidir.
Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Pozisyonu için:
– MS Windows İşletim Sistemlerine (Microsoft Server 2008, 2012, 2016, Windows 10 vb.) hakim olmak tercih sebebidir.
– Bilgisayar Ağları ve Yapıları konularında tecrübeli olmak tercih sebebidir.
– Active Directory, Network ve Ağ Güvenliği konularında tecrübeli olmak tercih sebebidir.
İnsan Kaynakları Yöneticisi Pozisyonu için:
– Kamu kurumlarında insan kaynakları ve/veya idari işler bölümlerinde çalışmış olmak tercih sebebidir.
– EBYS kullanımında tecrübeli olmak tercih sebebidir.
Diğer Uzman Pozisyonları için :
– Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımları (IPA) kapsamında finansmanı sağlanan projelerde ihale süreçleri ve/veya sözleşme yönetimi ve/veya ödeme/raporlama/muhasebe konularında en az 5 yıl deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.
BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ
Birimimizin internet adresinden (http://www.cfcu.gov.tr) temin edilecek İş Talep Formu ve aşağıda sayılan belgeler, elden veya posta yoluyla Birimimizin aşağıda bulunan adresine, en geç 27.04.2018 tarihi mesai saati sonuna kadar ulaştırılmak suretiyle başvuru yapılabilecektir. İş Talep Formunda, “geçici görevli olarak” veya kurumundan aylıksız izinli sayılarak Birimimizle “hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle” çalışma seçeneklerinden birinin işaretlenmesi zorunludur.
Adres: Merkezi Finans ve İhale Birimi
T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Kampüsü E Blok İnönü Bulvarı No:36 06510 Emek/Ankara
BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
Adayların, Birimimizin internet adresinden (http://www.cfcu.gov.tr) temin ederek dolduracakları “İş Talep Formu” ile birlikte aşağıdaki belgelerin asıllarını veya tasdikli örneklerini ibraz etmeleri gerekmektedir:
a) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Sonuç Belgesi veya buna
denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği olan belge,
b) Yüksek öğrenim diploması veya çıkış belgesi,
c) Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
d) Nüfus Cüzdanı.
e) A4 boyutunu geçmeyecek kendi el yazısı ile hazırlanmış Türkçe özgeçmiş
Bu belgelerin fotokopileri, asıllarıyla birlikte ibraz edilmeleri durumunda, Birim tarafından tasdik
edilebilir.
SEÇME SINAVI
Seçme sınavına çağrılacak adayların mülakat tarihleri Birimimizin internet adresinde yayımlanacaktır.
Haberi İleten: Aydın İleri
3 comments