Türkiye’de İnternet Konferansı (INET-TR)-1-3 Aralık 2015,İstanbul Üniversitesi

Türkiye’de İnternet Konferansı (INET-TR)-1-3 Aralık 2015,İstanbul Üniversitesi

Türkiye İnterneti emekleme aşamasında iken, yurtdışı bağlantısı 64K ve yurt içi bağlantılar 19K iken, henüz megabitli omurgalar hayal aşmasında iken,  bir grup internet gönüllüsünün başlattığı “Türkiye’de İnternet Konferansı (INET-TR)” bu yıl 20. defa CRESGA organizasyonun desteğiyle yapılıyor. 1-3 Aralık tarihlerinde İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampusu’nda Kongre Merkezi’nde yapılacak INET-TR’de, Türkiye’deki İnternet tartışılacak. Konferans, tüm ilgili grupları bir araya getirerek İnternet’i tüm boyutlarıyla tartışmak, İnternet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmeyi amaçlıyor.   INET-TR, Türkiye İnterneti’nin bir resminin çekildiği, ana sorunlarının tartışıldığı, çözümler için ortak akıl arandığı, İnternetle ilgilenen herkese, uzmanına, öğrencisine, öğretmenine, iş adamına, ev hanımına, emeklisine açık olduğu, işin teknik boyutundan çok sosyal boyutlarının tartışıldığı bir konferanstır. INET-TR Konferansı tüm yurttaşlarımıza açık ve ücretsizdir. Katılım için http://inet-tr.org.tr adresinden kayıt olunması istenmektedir.

İnternet dünya üzerinde 3 milyarı aşkın insanın katıldığı, 1 milyara yakın webin, 300 milyon civarında alan adının, 1 milyar 34 milyon kayıtlı bilgisayarın, bir milyarı aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme, üretim ve eğlence ortamıdır. İnternet sanayi devrimi boyutlarında bir gelişmeyi temsil etmektedir. Hayatın her boyutunu değiştiren, sektörleri yeniden yapılandıran, meslekleri değiştiren, kamu yönetimi, demokrasi, hizmeti, ticareti yeniden tanımlayan devrimsel bir gelişmedir. Birbirlerini hiç görmeyen insanlar, insanlığın ortak mülkiyeti için ürünler geliştirmekte; özgür yazılım, açık erişim, açık ders malzemeleri, açık donanım, açık bilim, açık tıp, açık tasarım, açık mimari ve açık biyoloji gibi projeleri hayata geçirmektedirler.

Bu yıl Türkiye’de internet üzerinden iş yapan (ürün, hizmet ve çözüm satan) firmalar ve yöneticilerinin başarı hikâyelerini öne çıkartmak istiyoruz. Ziyaretçiler arasında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ve uzman personellerin olmasını hedefliyoruz.

Sosyal Ağlar Her Şeyi Değiştiriyor
Sosyal ağlar ve yeni medya insanların kurduğu dostluk ve paylaşım ağı olmanın çok ötesinde bir örgütlenme, üretim, yayın, halka ilişkiler, reklam ve pazarlama ortamı olmuştur. Her kurum, sosyal ağlarda var olmak, onu izlemek, kendi itibarını korumak için en yetenekli ve birikimli elamanlarını sosyal medya uzmanı atamak zorunda kalmaktadır.  Sosyal Ağlarla ilgili birçok oturum var. Sosyal Ağlarda Kendinizi Nasıl Korursunuz konusunda bir seminer ve WhatsUp ile Boşanma ilginç paneller arasında.  Sosyal ağlarda gençler ve değişik mesleklerde internet kullanımı enine boyuna tartışılan konular arasında.

Yeni Medya ve Gazetecilik Değişim Sürecinde
İnternet yeni medya ortamları oluşturarak kısa medyaya meydan okumaktadır. Konferansta internetin meydana getirdiği değişikler de tartışılacak. Gazeteciler ve akademisyenler panelinde “Internet çağında gazeteciliğin geleceği ve gazetelerin geleceği” tartışılacak.

Hukuk Tartışmaları Öne Çıkıyor
İnternet devrimsel bir değişim olduğu için pek çok şeyi değiştiriyor. Ortaya çözülmesi zor konular çıkıyor. Türkiye’de internet mevzuatının AB ve ABD ile karşılaştırılması, Google ve Twitter’ın avukatı Gönenç Gürkaynak tarafından yapılacaktır. Nesnelerin İnterneti, kişisel verilerin başta sağlık sektörü olmak üzere korunması da çeşitli oturumların konusunu oluşturuyor.

Altyapı Yeterli mi? 
İnternet altyapısı, 4.5G ve mevcut altyapının Bilgi Toplumu için yeterli olup olmadığı da ilgili paydaşların katıldığı bir panelle tartışılacak.

Gençlere Programlama Anlatılacak
Bütün dünya çocuklara programlamayı öğretmeye çalışıyor. ABD ve AB ‘de bu yönde kampanyalar yapılıyor. Hatta ana okulda bunu başlatma çabaları var. 4-13 yaşındaki Gençlere Teknoloji Eğitimioturumunda dünyada ve Türkiye’deki gelişmeler de tartışılacak.

İnternet Ekonomisi Tartışılacak
İnternetin yönetim anlayışına getirdikleri, ulus devlete getirdikleri yanında İnternet ekonomisinin yeni boyutları ICANN, ISOC ve Google’dan temsilcilerin katılımıyla İngilizce olarak bir oturumda tartışılacak.

Güvenlik Konuları Gündemde
Konferans’ta bir yanda ülke boyutunda “Siber Güvenlik”,  Kurumsal Bireysel Güvenliğe yönelik  bildiri ve seminerler yer almaktadır.  E-postalarınızı Nasıl güvenli hale getirsiniz, Güvenli Elektronik Posta (KEP) ve Elektronik İmza da enine boyuna tartışılacaktır. “GençlerdenGüvenlik Öğütleri” ilginç otuurmlar arasında.

Kadın Bilişim Paneli yapılacak
Çeşitli sektörlerden genç kadın bilişimciler, Bilişim ve Kadın konusunun çeşitli boyutlarını irdelecektir.

Her Kesime Özgür Yazılımlar Anlatılacak
Konferansta toplam 44 oturumda 7 Panel/Forum, 18 seminer ve yaklaşık 10 bildiri ile 10 kadar firma başarı öyküsü oturumu olacaktır. Seminerler, geniş bir yelpazede profesyonellere, öğrencilere ve sıradan kullanıcılara yönelik ve özgür yazılım temalı olacaktır. Linux ve Özgür yazılımlar, İnternet üzerinde yayılmış 10 milyon civarında gönüllünün ürettiği 1 milyon civarında yazılımı kapsamaktadır.

Ülkemizin yazılım stratejisinin önemli bir parçası olması gereken özgür yazılım, bireyler, kurumlar ve ülkeler için tasarruf, istihdam, güvenlik ve rekabet açılarından önemlidir. Ülkemizdeki İnternet kullanıma yönelik, e-öğrenme, toplumsal yansımalar, e-tarım, e-ticaret konularında deneyim paylaşan bildirilerin yanında işin teknik boyutuna odaklanmış bildiriler de sunulacaktır.

 Bilgi ve İletişim
Ayrıntılı bilgi: http://inet-tr.org.tr  ve http://inet-tr.istanbul.edu.tr  adresinden edinilebilir.

20.Türkiye’de İnternet Konferansı, İstanbul Üniversitesi, Beyazıt, İstanbul 1-3 Aralık
2015
inet-tr’15
19. Türkiye’de İnternet Konferansı, Yaşar Universitesi, Bornova, İzmir 27-29 Kasım 2014 inet-tr’14
18.Türkiye’de İnternet Konferansı, İstanbul Üniversitesi, Beyazıt, İstanbul 9-11 Aralık 2013 inet-tr’13
17. Türkiye’de İnternet Konferansı, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir 7-9 Kasım 2012 inet-tr’12
16. Türkiye’de İnternet Konferansı, Ege Üniversitesi, Bornova, İzmir 30 Kasım – 2 Aralık 2011 inet-tr’11
15. Türkiye’de İnternet Konferansı, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul 7-9 Kasım 2010 inet-tr’10
14. Türkiye’de İnternet Konferansı, Bilgi Üniversitesi, Dolapdere, İstanbul 12-13 Aralık 2009 inet-tr’09
13. Türkiye’de İnternet Konferansı, ODTÜ, Ankara 22-23 Aralık 2008 inet-tr’08
12. Türkiye’de İnternet Konferansı, Bilkent Üniversitesi, Ankara 8-10 Kasım 2007 inet-tr’07
11. Türkiye’de İnternet Konferansı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Ankara 21-23 Aralık 2006 inet-tr’06
10. Türkiye’de İnternet Konferansı, Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul 9-11 Aralık 2005 inet-tr’05
9. Türkiye’de İnternet Konferansı, Askeri Müze, Harbiye Kültür Sitesi, İstanbul 11-13 Aralık 2003 inet-tr’03
8. Türkiye’de İnternet Konferansı, Askeri Müze, Harbiye Kültür Sitesi, İstanbul 19-21 Aralık 2002 inet-tr’02
7. Türkiye’de İnternet Konferansı, Askeri Müze, Harbiye Kültür Sitesi, İstanbul 1-3 Kasım 2001 inet-tr’01
6. Türkiye’de İnternet Konferansı, Askeri Müze, Harbiye Kültür Sitesi, İstanbul 9-11 Kasım 2000 inet-tr’00
5. Türkiye’de İnternet Konferansı, Ankara Üniversitesi, Ankara 19-21 Kasım 1999 inet-tr’99
4. Türkiye’de İnternet Konferansı, İTÜ, Lütfü Kırdar Kongre Sarayı, İstanbul 13-15 Kasım 1998 inet-tr’98
3. Türkiye’de İnternet Konferansı, ODTÜ, Ankara 21-23 Kasım 1997 inet-tr’97
2. Türkiye’de İnternet Konferansı, Yeditepe Üniversitesi, Acıbadem, İstanbul 14-15 Aralık 1996 inet-tr’96
1. Türkiye’de İnternet Konferansı, Bilkent Üniversitesi, Ankara 17-18 Kasım 1995 inet-tr’95

1 yorum

comments user
saçma adam

çok güzel çalıştığım yerede geliyorlarmış bi güzel yerme zamanı öylese.. Bu etkinlik çok güzel olmuş sonuna kadar haklılar. türkiyede daha 3g yokken birde tutturmuşlar 4,5g diye… gülerler la adama gülerler..daha 2g zor bağlanıyoruz nete giremiyoruz adamlar 4,5 dan bahsedi,yor şaka gibi. çok iyi olmuş sonuna kadar bende destekliyorum bu çalışmayı.