Pamukkale Üniversitesi, rektörlük binasını kütüphaneye dönüştürecek

Pamukkale Üniversitesi, rektörlük binasını kütüphaneye dönüştürecek

Dünya’da bulunan 22 bin üniversite arasında ilk bin içinde yer alan Pamukkale Üniversitesi, ilk 500 arasında girebilmek için radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Üniversitenin başarılı olmasını isteyen üniversite yönetimi mevcut rektörlük binasını kütüphaneye dönüştürme kararı aldı. 1992’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bir kolu olarak kurulan Pamukkale Üniversitesi aradan geçen 23 yılın ardından Türkiye’nin en başarılı ilk 50 üniversitesi arasına girmeyi başardı.

Son 10 yılda yapılan çalışmalarla 20 bin düzeyinde seyreden öğrenci sayısının 50 bin, yaklaşık bin olan öğretim görevlisi sayısını 3 bin yapmayı başaran üniversite Kınıklı ve Üçler Kampusları içerisinde yer alan 14 fakültesi, 5 enstitü ve 4 yüksekokul ile ilçelerde ve il merkezinde bulunan 12 meslek yüksek okulu ve teknik altyapısı ile yükselen değer olmaya devam ediyor.

Üniversite dünya başarı sıralamasında ise 22 bin üniversite arasında ilk binde yer alıyor. 760 sırada yer alan üniversite AB ülkelerinde yer alan üniversiteler arasında ise ilk 500’de yer alıyor. Hedeflerinin daha başarılı bir üniversite yaratmak olduğunu ifade eden PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, dünyada ilk 500 üniversite arasında girebilmek için çok çalıştıklarını söyledi.

Üniversitenin artık Kınıklı Kampusuna sığamayacak kadar büyük bir bilgi evine dönüştüğünü aktaran Bağcı, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha başarılı olmak için sabah akşam kütüphaneden çıkmamamız gerektiğini bize nasihat verdi. Dünya artık bir bilgi çağını yaşıyor. Modern dünyada bilginin merkezi ise üniversitelerdir. Bilgi çağını yaşadığımız bu dünyada üniversitemiz dünyada ilk bin içindedir ama bu bize yetmemektedir. İlk 500 üniversite arasında girmek istiyoruz. Bunun için daha çok bilgi üretmemiz gerekiyor. Bilgiyi üretip işlemek için teknik altyapımız var ama kendimize yeni bir bilgi kaynağı oluşturmak istiyoruz. Üniversite yönetimi olarak radikal bir karar aldık ve mevcut bulunan Rektörlük binasını kütüphane yapmaya karar verdik. Biz oradan çıkacağız ve orası kütüphane olacak. Rektörlük ise başka bir binada hizmet verecek” dedi.

Kaynak: www.pamukkalehaber.com