Tapu arşiv memuru alacak mı?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından e-sicil uygulaması ile ilgili bir haber yayınlandı, içeriği aşağıdadır. Haber içeriği incelendiğinde bu uygulamalara emek verecek, hayata geçirecek olanlar Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü (BBY)’nden mezun olan meslektaşlarımızdır; çünkü milyonlarca tapu verilerini sınıflandırıp, düzenleyip bu verileri doğru bir şekilde elektronik ortama aktaracak nitelikli personele fazlasıyla ihtiyaç vardır ve bu işi yapabilecek, bu bilgi birikimine sahip kişilerde bizleriz.
Umarız 2015-1 KPSS yerleştirmesinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü BBY mezunlarına fazlasıyla kadro açar!!! Ve umarız bu kurumların bu işleri yapacak olan bizlerden farkında olması için ilgili meslek örgütlerimiz çalışmalar yapıyorlardır!!!
İLGİLİ MESLEK ÖRGÜTLERİMİZİN DİKKATİNE
DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin (kadroların) toplanacağı son gün olan 20 Mart 2015‘e kadar bir şeylerin yapılması gerektiği, en son atamada hiçbir kadro açmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlara baskı yapılmasını, çoğu Halk Kütüphanelerinin kütüphaneci yokluğu çektiği günümüzde hakkımız olan Kütüphaneci kadrolarının açılması gerektiğini, ilgili meslek örgütümüzün yardımıyla bu taleplerin ilgili kurumlara iletilmesi önem arzetmektedir
e-sicil uygulaması ile ilgili haber detayı:
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde “e-sicil” uygulamasına geçilmesinin, vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağını, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün temel hedefinin “e-sicil”e geçmek olduğunu bildirdi.
Bu kapsamda tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılması amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığına işaret eden Güllüce, e-sicil ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını kaydetti.
Uygulamayla, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını ve vatandaşların tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabileceğini vurgulayan Güllüce, uygulama hayata geçtiğinde, haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılarak, bürokrasinin en aza indirileceğini belirtti.
Bakan Güllüce, ayrıca işlem güvenirliğinin en üst düzeye çıkarılacağına ve personelin iş yükünün azalacağına dikkati çekti.
Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Güllüce, “Tapu müdürlüklerimizde yapılan işlemler, günlük olarak elektronik ortama aktarılıyor. Ayrıca önceden yapılan işlemlerin elektronik ortama aktarılması için pilot uygulama çalışmaları sürdürülüyor” ifadelerini kullandı. (memurlar.net/)
15 comments