Orhan Pamuk Şiir Kütüphanesi’ne hayran kaldı

Orhan Pamuk Şiir Kütüphanesi’ne hayran kaldı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün söyleşi konuğu olarak Bursa’ya gelen Nobel Edebiyat Ödüllü Yazar Orhan Pamuk, Nâzım Hikmet Kültürevi ve bünyesinde bulunan Şiir Kütüphanesi’ne hayran kaldı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün düzenlediği söyleşide okurlarıyla buluşan Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk Türk yazar olan Orhan Pamuk, buluşmanın gerçekleştiği Nâzım Hikmet Kültürevi ve Şiir Kütüphanesi’ne övgüler yağdırdı.

Pamuk, söyleşi öncesinde Nazım Hikmet’in doğumunun 113. yılı anısına açılan ‘Ben bir insan Nâzım Hikmet’ konulu sergiyi Başkan Mustafa Bozbey ile birlikte gezdi. Nilüfer Belediyesi Sergiler Koordinatörü Nejla Akgün sergi hakkında ünlü yazara bilgi verdi. Nâzım Hikmet’in Bursa’daki cezaevi yıllarından mektup, fotoğraf ve etkileyip değiştirdiği insanların hayatlarından kesitlerin yer aldığı sergiyi dikkatle inceleyen Orhan Pamuk, Nilüfer Belediyesi Sergiler Koordinatörü Nejla Akgün’ü çalışmalarından dolayı kutladı.

Söyleşi sırasında övgülerini dile getiren Pamuk, “Böyle yerlerin hep Avrupa’da olduğunu sanıyordum. Nilüfer’de olması beni çok sevindirdi. Buralara sahip çıkın ve sayıları artsın,” ifadelerini kullandı. Pamuk, söyleşi sonunda da Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesi olma özelliği taşıyan Nilüfer Şiir Kütüphanesi’ni de ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Koordinatörü Zeynep Terzioğlu da Pamuk’a kütüphane ve içeriği hakkında bilgi verdi. Kitap ve yazarlarını dikkatle inceleyen ünlü yazar, Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ni tebrik etti.

Gördüklerinden çok etkilendiğini ifade eden Pamuk, “Yazarların el yazmaları ve ilk şiir kitaplarını görmek çok güzel. Resimlerdeki solgunluklar, kokusu, sayfa düzeninden desenleri bunlar çok kıymetlidir. Hepsinin kendine özgü güzelliği vardır. Babam gibi ben de şair olmak istemiştim ve gençliğimde benim de evim bunlarla doluydu. Şiir kitapları ve şairlerin seslerinden oluşan kayıtların, resimlerin toplandığı bu kütüphane, yalnız şiir severler için değil, şiirin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu göstermek için yapıldığını gördüm. Çok büyük sevinç duydum. 20 yıl önce böyle yerleri Almanya ve Fransa’da görürdüm ve bizde olsa derdim. Bugün bizde de olmuş. Nilüfer Belediyesi’ni ve Başkan Bozbey’i yürekten kutlarım,” dedi.

Kaynak:http://www.nilufer.bel.tr/