Kitap al parasını kütüphane ödesin

Kitap al parasını kütüphane ödesin

Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla görüştüğümüz Bursa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman: “Çocuklarımızın, halkımızın okuması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Hatta istediği kitabı kütüphanemizde bulamayanlar satın alıp fişini getirsinler. Hem istediği kitabı okuma imkanı olsun; hem de kütüphanemiz bir kitap daha kazansın” dedi.

YETER Kİ ÇOCUKLAR OKUSUN
11-17 Kasım tarihleri arasında kutlanan Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla Kütüphane Müdürü Kenan Kahraman ile görüştük. Kahraman, çocukların ve ilçe halkının okuması için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.
ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR
Halk Kütüphanesinin binası, güzelliği, teknolojik yapısı ve koleksiyon zenginliği ile adından söz ettirdiğini aktaran Kahraman: “Daire başkanımız bizi ziyarette övündüğümüz bir yer burası diyebiliyor. Bu bize övünç veriyor. Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesinde her daim insan var. Çocuk Kütüphanesi’nde masaların tamamını renklendirdik. Duvarlarını da rengarenk yaptık. Sunum çok önemli” diye konuştu.
İKİ KÜTÜPHANEYİ BARINDIRIYORUZ
Kahraman: “Bursa’da bünyesinde çocuk kütüphanesi ve halk kütüphanesini birlikte barındıran tek ilçeyiz. Burada 1961 yılında kurulmuş bir çocuk kütüphanesi buldum. Ben geldiğimde iki farklı yerdeydi. Çocuk Kütüphanesi’ni kapatmadık. Binamızın müsait olması dolayısıyla koruyorum. Yeni gelişen İnegöl bölgesinde bu kütüphaneyi orada Kaymakamlık oluruyla taşıma imkânımız var. Eğer kapatmış olsak Kültür Bakanlığı artık kütüphane açmıyor. Bir de hem halk kütüphanemize hem çocuk kütüphanemize kitap geliyor. Hem de personel ve ödenek konusunda iki kütüphane nedeniyle ısrarcı olabiliyoruz” dedi.
ÇOK FAZLA İLTİFAT VAR
İstatistik yaptıklarını aktaran Müdür Kahraman: “İstatistikler yapıyoruz ama çok sağlıklı istatistikler değil. İmza atabilir misiniz diyoruz ne imzası deniyor. Defalarca söylediğimiz oluyor. Bu bakımdan istatistikler sağlıklı değil. Görsel olarak bu işin içinden gelen biri olarak Halk Kütüphanesi’nden çok Çocuk Kütüphanesi’ne daha fazla iltifat var. Bazı öğretmenlerimiz derslerini Kütüphane’de yapıyor. Okuyucularımızı kırmamaya çalışıyoruz. 735 gün sonra kitap getiren oldu. Ama ona sadece arkadaşların da bu kitaptan istifade edebilirdi diyoruz.”
SENELİK ÜCRET 2 TL
Üyelerden çok cüzi miktarda senelik büyüklerde 3 TL, küçüklerde 2 TL yıllık aidat aldıklarını aktaran Kahraman: “Bir üyemiz kütüphanemizde aradığı kitabı bulamadı. Git o kitabı bul, al, fişini getir. Biz onu ödeyeceğiz diyoruz. Okullardan liste istiyoruz. O kitapları getiriyoruz. İstenen kitap varsa ve İnegöl’de onu aldıysak üyemizi arıyoruz buyurun kitabınız geldi diye. Kitap okutmak için her şeyi yapıyoruz. Hediyeler veriyoruz. TÜBİTAK Dergisi’nden her ay 3 tane geliyor. Ben onları çocuklarımıza hediye ediyorum. Kütüphane’de herkesin istediği kitabı yerinde bulabilmesi için bir sistem yaptırıyoruz. Bakanlık kütüphane denilince aklımıza İnegöl geliyor diyor.”Kenan Kahraman bu hafta çocuk kitaplarından oluşan bir stant yapacaklarını, ayrıca hafta dolayısıyla okullardan da ziyaretler yapılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.e-inegol.com