AKP, “kitap özeti okuma” seferberliği başlattı
AKP, parti içerisinde kitap okuma seferberliği başlattı. Partinin Ar-Ge Başkanlığı’na bağlı AK Parti Kütüphanesi, her ay en az 3 kitabın 15 ile 50 sayfaya kadar indirilen özetlerini teşkilata yolluyor. Bakanlardan kadın kollarına kadar herkese gönderilen kitap özetlerinin gönderimi bu yılın başında başladı. AK Partililer bugüne kadar 23 kitabı bu yöntemle okudu. Kitap özeti çıkarıp teşkilatlara gönderme çalışması AK Parti Ar-Ge Başkanlığı’na Süleyman Soylu’nun getirilmesiyle başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan ‘ın partinin kuruluşundan bu yana “Seçmen birikimli siyasetçi ister. Arkadaşlarımız dünyayı, yakın tarihi ve günlük tartışmaları iyi bilmeli” talebinin etkili olduğu kitap özeti hizmeti için geniş bir ekip çalışıyor. AK Parti Kütüphanesi görevlileri, siyaset bilimi ve ilgili konularda, hem klasik hem de popüler güncel yayınların tanıtım ve özetlerini çıkarıyor.
Habertürk’ün haberine göre bazen 15, bazen 50 sayfa tutan özetler elektronik posta yoluyla Genel Merkez, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, MKYK üyeleri, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, vekil danışmanları, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanlarına gönderiliyor.Her ayın 1-10 ve 20’sine denk gelen günlerde gönderilen özetlerle birlikte her ayın 15’inde o aya ait kütüphane koleksiyonuna uygun güncel 15 kitabın tanıtımı yapılıyor. Meclis’in tatile girmesine rağmen kitap özeti göndermeye ara verilmedi. Vekillerin tatilde de kitap okuması için çalışan Ar-Ge uzmanları, son olarak 12 Ağustos tarihinde Stephen Trombley’in “Modern Dünyaya Yön Veren 50 Düşünür” adlı kitabının özetini gönderdi.
Okuma çalışmasında yer alan diğer 22 kitap şöyle: İmam Gazali – Yöneticilere Tavsiyeler, Zbigniew Brzezinski – Stratejik Vizyon: Amerika ve Küresel Güç Buhranı, Narcis Serra – Demokratikleşme Sürecinde Ordu, Ha Joon Chang – Sanayileşmenin Gizli Tarihi, Charles J. Rosebault – Selahattin Eyyubi İslam’ın Kılıcı, Farabi – İdeal Devlet, Kemal Karpat – Kısa Türkiye Tarihi, Mohammad Reza Djalili ve Thierry Kellner – Arap Baharı Karşısında İran ve Türkiye, Füsun Türkmen – Kırılgan İttifaktan ‘Model Ortaklığa’ Türkiye ABD İlişkileri, James Carville ve Stan Greenberg – Bütün Mesele Orta Sınıf, Akılsız!, Beril Dedeoğlu – Değişen Dünyada Yeni Dengeler, Şirin Elçi – İnovasyon, Nouriel Roubini ve Stephen Mihm – Kriz Ekonomisi: Finansın Geleceğine Dair Hızlandırılmış Bir Kurs, Mazhar Bağlı – Modernizme Direnen Estetik, Ahmet T. Kuru – Pasif ve Dışlayıcı Laiklik, Vali Nasr – İslami Sermayenin Yükselişi, Kurtubalı İbn Rüşd – Siyasete Dair Temel Bilgiler, Mustafa Armağan – Satılık İmparatorluk, Ian Morris – Dünyaya Neden Batı Hükmediyor (Şimdilik), Charles Eisenstein – Kutsal Ekonomi, Umit Hassan – İbn Haldun Metodu ve Siyaset Teorisi, Nathalie Tocci – Türkiye’nin Avrupadaki Geleceği.
Kaynak: http://www.radikal.com.tr
Yorum gönder