Bilgi Okuryazarlığı Konferansı III, 5 Ekim 2012 İstanbul Şehir Üniversitesi

Bilgi Okuryazarlığı Konferansı III, 5 Ekim 2012 İstanbul Şehir Üniversitesi

“Bilgi Okuryazarlığı II Projesi” Yaratıcı Kütüphane Girişimleri Tanıtım Grubu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen, öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin bilgi okuryazarlığı farkındalıklarının arttırılmasını ve temel bilgi okuryazarlığı yetkinliklerinin geliştirilmesini amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesidir.

Proje faaliyetlerinden biri olarak düzenlenen “Bilgi Okuryazarlığı Konferansı III : “Eleştirel Düşünme, Yaşam Boyu Öğrenme, Bilgi ve Medya Okuryazarlığı” adıyla 5 Ekim 2012 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Konferansın davetli konuşmacısı Medya Okuryazarlığı konusundaki fikir önderlerinden biri olan Prof.  Renee Hobbs. İletişim Bilimleri Profesörü olan Renee Hobbs, University of Rhode Island bünyesinde bulunan ve  içerisinde Gazetecilik, Film/Medya, İletişim Araştırmaları, Halkla İlişkiler, Yazı ve Hitabet, Kütüphane ve Enformasyon Yüksek Lisans programlarını barındıran Harrington School of Communication and Media’nın kurucu direktörüdür.

Sabah oturumunda kamu, sivil toplum ve üniversite temsilcilerinin katılımı ile ağırlıklı olarak medya ve bilgi okuryazarlığı konularında paylaşımlarda bulunulacak olan konferansın Prof. Renee Hobbs tarafından yönetilecek öğleden sonra oturumunda ise bir dizi çalıştay gerçekleştirilecektir. İzleyicilerin aktif katılımının beklendiği çalıştaylarda: Medya ve Bilgi Okuryazarlığı eğitiminde küresel gelişmeler, eğitimin dönüştürülmesi: bilginin dijitalleşmesinden sonra ihtiyaç duyduğumuz temel yetkinlikler ve beceriler ve tüm öğrenenlerin ihtiyaçlarının karşılanması ele alınacak ve tartışılacaktır.

Toplantının sonunda eğitimcilerin, akademisyenlerin ve kütüphanecilerin katılımıyla bu konunun önemi ve yapılması gerekenlerle ilgili bir deklarasyon hazırlanarak ilgili tarafların dikkatine sunulması planlanmaktadır.

Bilgi okuryazarlığı, medya okuryazarlığı, kütüphane, öğretmen ve öğrenci eğitimi bağlamında ülkemiz adına uygulanabilir somut önerilerin geliştirilmesi amaçlanan konferansa siz meslektaşlarımızın katılım ve katkısının da büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz.

Konferans hakkında ayrıntılı bilgiye http://bilgiokuryazarligi.ilipg.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Konferansa katılım kontenjanla sınırlıdır. Öğrenci başvuruları ise ayrıca değerlendirilecektir.

Kayıt için tıklayınız.

Konferans program detayı için tıklayınız.

Kaynak:

Yaratıcı Kütüphane Girişimleri Tanım Grubu adına
Mehmet MANYAS
TKD İstanbul Şubesi Başkanı