TKD İstanbul Şubesi’nin Olağan Genel Kuruluna Meslek İçin TKD Meclisi Adayları

TKD İstanbul Şubesi’nin Olağan Genel Kuruluna Meslek İçin TKD Meclisi Adayları

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi’nin Olağan Genel Kurulunda mİlkeli, Objektif, Katılımcı Yapıya Sahip Meslek İçin TKD Meclisi Olarak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Delegeliklere Adayız.

HEDEFLERİMİZ

Kamu kurumlarında ve özel kurumlarda çalışan meslektaşlarımızın Özlük Haklarıyla ilgili yapılması gereken çalışmaların yönetilmesi; analiz edilmesi, rehber olunması için “Özlük Hakları Çalışma Grubu” oluşturarak TKD Genel Merkezi’nin bu konudaki çalışmalarının TKD İstanbul Şubesi aktif olarak desteklenmesi.

TKD İstanbul Şubesi’nin çatısı altında bir “Mesleki Hukuk Bürosu” oluşturulması, bu hukuk bürosunun üyelerimizin iş yerlerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi ve gerekli durumlarda hukuksal desteğinin sağlanarak konu ile ilgili kurumlarla işbirliği yapılması.

TKD İstanbul Şubesi’nin çatısı altında “Öğrenci Meclisi”nin oluşturulması. Oluşturulan meclisin aracılığıyla öğrencilerin dernek yönetiminde söz yetki ve karar sahibi olması. Öğrenci Meclisi ile birlikte TKD İstanbul Şubesi’nin öğrencilerinin sorunlarına çözüm bulması, dernek çalışmalarında öğrencilerin fikirlerine ve projelerine yer verilmesi. Öğrencilerin derneğe katılımlarının aktifleştirilmesi, onların mesleki yaşama hazırlanması ve öğrencilerin çıkarmak istediği yayınlara destek verilmesi. Öğrencilere Burs, Staj vb. konularda rehberlik edilmesi. Deneyimli meslektaşların öğrencilere Mentorlük yapması. Öğrencilerin yurt içi ve yurt dışı mesleki etkinliklere katılımının teşvik edilmesi bu çalışmalar için fon oluşturulması.

TKD İstanbul Şubesi olarak düzenli (olarak dernek basılı ya da elektronik ortamda) “Şube Bülteni” çıkartılması. Meslektaşlarımızın, akademisyenlerin ve çalışma gruplarının çıkarmak istediği bilimsel ya da mesleki yayınların teşvik edilmesi.

Üye aidatlarının yılda bir kez yapılan toplu ödeme şekli yerine, mobil ödeme sistemi ile taksitlendirilmesi ve bu sayede dernek üye gelirlerinin kontrol altına alınıp denetlenmesi. 6 ayda bir derneğin gelir gider bilgilerinin ve Denetleme Kurulu’nun periyodik inceleme raporlarının üyelere duyurulması. (Şeffaf Dernek Yönetimi)

Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız için çalışma grupları ve konu uzmanları aracılığıyla düzenli aralıklarla “Hizmet İçi Eğitim” programlarının hazırlanması ve yürütülmesi. Bu konuda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak eğitimler ve projeler yapılması.
TKD İstanbul Şubesi’nin 50. Yıl kuruluş yıldönümünü İstanbul’da mesleğin tüm çalışanlarını kucaklayacak şekilde güçlü ve katılımcı organizasyonlarla kutlanması.

Uluslararası ve ulusal mesleki ve bilimsel içerikli organizasyonlar düzenlenmesi. (Çalıştay, Seminer, Sempozyum) Gerçekleştirilecek çalışmalara üyelerin en geniş katılımını sağlayacak alt yapının hazırlanması.

İstanbul’da üyelerimizin olduğu tüm kurumlarda derneğe üyelerin fikrini taşıyacak, sorunlarını aktaracak, dernekten aldığı bilgileri kendi kurumundaki üyeleri bilgilendirecek “Dernek Temsilcileri” ile üyelerin dernek yönetimine daha fazla katılımının sağlanması. (Her kurum/birim kendi temsilcisini seçmesi) Yönetim Kurulu toplantı gündemlerinin ve toplantı sonuçlarının üyelere düzenli duyurulması. Yönetim Kurulu toplantılarına katılmak isteyen üyelere toplantıların açık olması ve aylık genel üye toplantıları düzenlenmesi.

Meslek büyüklerimizden, akademisyenlerden ve konu uzmanlarından fikir alışverişinde bulunacağımız “Şube Danışma Kurulu” oluşturulması.

Düzenli olarak İstanbul’daki Kütüphane, Arşiv ve Bilgi Merkezi’nin ziyaret edilmesi, meslektaşlarla bire bir görüş alışverişinde bulunulması, sorunların yerinde tespit edilmesi ve çözülmesi için girişimlerde bulunulması.

Kütüphanecilik Zirvesinin yapılarak hızlıca Mesleki Yeterlilik Kurumuna “Kütüphanecilik Meslek Tanımı”nın konulması.

Üniversitelerle işbirliği yaparak “Uzaktan Eğitim” modeli ile ya da alternatif eğitim modelleriyle üyelerimizin talepleri doğrultusunda sertifikalı eğitimleri verilmesi. Bilgi yöneticilerinin “Yaşam Boyu Eğitim”ine katkı sağlanması (Formasyon, Bilişim, İletişim, Halkla İlişkiler, Web, Yabancı Dil vd.) İstanbul Üniversitesi ile ön görüşme yapılmıştır.

İstanbul’da TKD’yi güçlendirecek “Yaygın Üye Kampanyası”nın yapılması.

Üyelerin çoğunluğunun katılabileceği ücretlerle ve uygun zaman aralıklarıyla “sosyal etkinlikler”in organize edilmesi.

Tüm üyelerin çalışma gruplarına katılımı için “Çalışma Grupları Tanıtım Günleri”nin yapılması.

Şube üyelerinin ulusal ve uluslararası toplantılara katılımı için maddi destek sağlanması. Bunun için “Üye Destek Fonu” oluşturulması. Bu toplantılara katılım için tüm üyelere kriterler doğrultusunda eşit fırsatlar sunulması.

Derneğimizin tüzüğü ve mesleki sorumluluklarımız gereği hayata geçirebilecek, gerçekçi Kamu Yararına Projeler yürütülmesi için İstanbul Valiliği, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer yerel yönetimlerle ile işbirliği sağlayacak “Projeler Çalışma Gurubu” oluşturulması.

Diğer mesleki örgütlerle işbirliği, dayanışma ve paylaşım sağlanması ve birlikte ortaklaşa projeler, etkinlikler organize edilmesi.

50 Yıllık Birikimi Geleceğe Taşımak İçin Meslek İçin
TKD Meclisi Olarak Dernek Yönetimi’ne Adayız.
Katılın Değiştirelim!

YÖNETİM KURULU ASİL ADAYLARI
Barış YILDIRIM -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ (Kütüphaneci)
Çiğdem AKYOL -MARMARA ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ (Kütüphaneci)

Gülçin ABAY -İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI (Kütüphaneci)
Hakan Hilmi KAPUCU -IŞIK ÜNİVERSİTESİ (Daire Başkanı)
Işıl İlknur SERT (Yrd. Doç. Dr.) -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğretim Üyesi)

YÖNETİM KURULU YEDEK ADAYLARI
Dilek ÇAKMAK -MARMARA ÜNİVERSİTESİ (Kütüphaneci)
Filiz Yüksel İLERİ -MARMARA EĞİTİM KURUMLARI (Kütüphaneci)
Gamze SALTIKALP -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğrenci)
Mustafa DEMİR -GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (Kütüphaneci)
Mustafa ÖZYÜREK -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ (Kütüphaneci)

DENETLEME KURULU ASİL ADAYLARI
Jale KAYMAZ -KADIKÖY BELEDİYESİ MUHTAR ÖZKAYA HALK KÜTÜPHANESİ (Kütüphaneci)
Kadriye SÜZMETAŞ -Emekli (Uzman)
Kemal ÖZTÜRK -İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ (Uzman)

DENETLEME KURULU YEDEK ADAYLARI
Ahmet MUTLUOĞLU -HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ (Uzman)
Mehmet ÇAKIRCI -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğrenci)
Yücel YILMAZ -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ (Kütüphaneci)

TKD GENEL MERKEZ KONGRE DELEGESİ ADAYLARI
Fatih CANATA (Ar. Gör. )-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğretim üyesi)
Furkan SEVİM -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğrenci)
İrfan SERDAR -MARMARA ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ (Kütüphaneci)
Kadim FIRAT -KADIKÖY BELEDİYESİ (Kütüphaneci)
Kasım ÇELİK -SEBAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ (Daire Başkanı)
Mehmet AKYAR -DENİZ MÜZESİ (Kütüphaneci)
Selahattin ÖZTÜRK -Serbest Kütüphaneci
Selçuk SÜZMETAŞ -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ (Uzman)
Ufuk MAZLUM -İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI (Kütüphaneci)
Ümit KONYA (Yrd. Doç. Dr. ) -İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BBY (Öğretim Üyesi)

Not: Listeler Alfabetik olarak sıralanmıştır.

1 yorum

comments user
Mehmet Akyar

Meslek için TKD Meclisi adayları olarak, mesleğimizi daha ileri taşıyacak adımları atabilmek, birlikte yönetmek ve üretmek adına aday olduk. Değerli meslektaşlarımızın takdiri hangi yönde olursa olsun artık “biz de varız” diyoruz.