Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi

Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi’ne ilgi her geçen gün artıyor. Kütüphanenin 10 bin 400 üyesi ve yaklaşık 13 bin adet kitabı bulunuyor. Kütüphane Müdürü Hilal Yaşar,çok satan kitaplara kütüphanede yer verdiklerini ve her yaştan insana hitap ettiklerini söyledi. 1991 yılında hizmet vermeye başlayan Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi, devlet kütüphaneleri ve birçok ülkede uygulanan Dewey Onlu Sınıflama Sistemi ile okuyucularına hizmet vererek okuyucuların istediği kaynağı bulmasında büyük kolaylık sağlıyor. Nadir Nadi Kütüphanesi’ne okuyucu ilgisi de her geçen gün artıyor.

10 bin 400 üye

Kütüphanenin 10 bin 400 üyesi ve yaklaşık 13 bin adet kitabı olduğunu belirten Kütüphane Müdürü Hilal Yaşar, “Kütüphanemize ilgi artarak devam ediyor. Her yaştan okuyucu kitlesine hitap ediyoruz ve bu yönde kaynaklarımız mevcut. Okuyucularımıza ödünç kitap da veriyoruz. Ayrıca öğrencilere kütüphanemizi tanıtarak ne şekilde kaynak aranması gerektiği ve kütüphanenin faydalarını öğretiyoruz” diye konuştu. 30 yıldır kütüphaneci olan ve 10 yıldır da Aliağa Belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi Müdürü olan Hilal Yaşar, “Kütüphanemiz Dewey Onlu Sınıflama Sistemi tekniğine göre düzenlenerek okuyuculara hizmet veriyor. Sistemimiz iyi işliyor. Belediye kütüphaneleri açısından İzmir’de 1 numarayız diyebilirim” dedi.Her yaştan ve kesimden üyeleri olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Yetişkinlere de hitap ediyoruz. Çok satan kitapları kütüphanemizde yer veriyoruz. Güncel kitaplar ve çok satan kitapların kütüphanede bulunması ilgi çekiyor. Öğrenciler ödev için geliyor, araştırma için geliyor. Ortalama günlük 30 kişi araştırma inceleme için geliyor, 20 kişi de kitap okumak için geliyor. Sessiz ve düzenli olması nedeniyle kütüphaneye çalışmak için gelenler var” diye konuştu.

Misafir karşılar gibi

Kütüphane ziyaretçilerini misafir karşılar gibi karşıladıklarını ifade eden Yaşar, “Kütüphanemize kitap bağışı da yapılıyor. Bağış yapılan kitapları konusuna göre ayırıyoruz. Bizde varsa köy okullarına gönderiyoruz, böylelikle okunmasını arttırıyoruz. Köylerde okumaya ve kitaba daha aç çocuklar var” dedi. Aliağa’da okuma-araştırma oranının oldukça iyi olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Aliağa’nın potansiyeli oldukça yüksek, gazete okunuyor. 50 yaşının üzerinde olan insanlar kütüphanemize gelip araştırma yapıyor” diye konuştu.

15 günlük ödünç kitap

Kütüphanede ödünç kitap verme servisi de bulunuyor. Kütüphaneye üye olan okuyucular, 15 gün içerisinde teslim etmek üzere evlerine kitap götürebiliyor. Kitap 15 gün süre içerisinde bitirilemez ise 15 günün sonunda gelinerek 7 gün daha uzatılabiliyor. Kütüphaneye üye olmak için form doldurmak yeterli. 16 yaşından küçüklerin ise velileriyle birlikte form doldurarak üye olması gerekiyor. Kütüphaneye uzak yerleşim yerlerinde ve Aliağa’nın köylerinde oturan vatandaşların gezici kütüphane talebi ise dikkat çekiyor.

Kaynak: http://www.aliagaekspres.com.tr