Kütüphane olmasa ben olmazdım-Kütüphaneciler kadim dostunu yitirdi
Türk Edebiyatının ulu çınarı, yazar Yaşar Kemal uzun süredir yoğun bakımda yaşama tutunmaya çalışıyordu. Türk Edebiyatının gururu bilge yazarımızı TKD olarak yattığı hastanede ziyaret ederek hastane kapısında yazara yakışır şekilde onun “kitaplarını okuyarak” geçmiş olsun dedik, “İnce Memed” den selam gönderdik. Kütüphanecilerin kadim dostu Yaşar Kemal 28 Şubat 2015 tarihinde yaşama veda etti. İnsanlığı, mutluluğu ve barış için yazan bir ozanı, bir yazarı, Homeros’umuzu, bilge kişimiz Yaşar Kemal’i kaybettik.
Kütüphanecilerin boynu iki kere bükük
Yaşar Kemal yazar kimliğinden önce kütüphanecilerin meslektaşıdır. Uzun bir süre, kütüphanede yazmış, okumuş, kütüphanede yaşamış bir bilgemizdir. Adana’da Ramazanoğlu Kitaplığı’nın kütüphanecisi, Türkiye’nin en eski kütüphanecilerindendir.
Kütüphaneden beslenen, kendisinin yazarlık okulu olarak kütüphaneyi referans veren, yeri geldiğinde tüm alçak gönüllükle;
“O kütüphane olmasa ben olmazdım” diyebilmiştir.
Meslektaşımız Yaşar Kemal’i saygıyla ve özlemle anıyoruz.
Ailesinin, sevenlerinin, okurlarını, kütüphanecilerin, edebiyat dünyamızın, ülkemizin başı sağ olsun.
Bugün saat 14.00’de, İstanbul’da Teşvikiye Camii’nde gerçekleşecek cenaze törenine, yazarımızı ebediyete uğurlamaya, tüm meslektaşlarımızı çağırıyoruz.
Ayrıca tüm meslektaşlarımızdan kütüphanelerinin en görünür yerinde Yaşar Kemal’in bir fotoğrafı eşliğinde “YAŞAR KEMAL ANI-SAYGI KÖŞESİ” oluşturmalarını, yazarın kitaplarını özel bir alanda sergilemelerini, okurların “yazar için düşüncelerini yazmaları için ANI-SAYGI DEFTERİ” açmalarını rica ediyoruz.
(Anı-Saygı defterlerini Yaşar Kemal’in ailesine ileteceğiz.)
Saygılarımızla,
TKD Genel Başkanı
Ali Fuat Kartal
Yorum gönder