Milli Eğitim Bakanlığı Kütüphanelere El Attı

Milli Eğitim Bakanlığı Kütüphanelere El Attı

“Milli Eğitim Bakanlığı okul kütüphanelerine el atıyor; fakat buralarda çalışması gereken kişilerde  “Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü”nden mezun olma şartını hiçbir şekilde belirtmiyor ve KPSS ile kütüphaneci kadrosu açmıyor. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü mezunu tüm meslektaşlarımız buralarda kadro açılmasını talep etmektedirler ve sosyal medya aracılığı ile çeşitli platformlarda kadro isteklerini dile getirmeye çalışmaktadırlar.@bbyhaber”

Okul kütüphaneleri artık daha eğlenceli hale gelecek. MEB, okul kütüphanelerinin çehresini yeniden tasarlamak için düğmeye bastı. Bakanlık “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Türkiye genelindeki tüm okullara uzay üssü gibi kütüphaneler inşa edecek. Yeni dizayn edilecek kütüphanelerde dünyadaki okul kütüphaneleri örneklerinden yola çıkan Bakanlık zevkli, eğlendirici, estetik ve çocukların hayal dünyalarını harekete geçiren kütüphaneler yapacak.

Hayirseverin Adi Verilecek

Kütüphaneler okulların giriş katlarına kurulacak ve bu kütüphanelerde çeşitli etkinliklerin yapılmasına imkan verecek şekilde zenginleştirilecek. Kütüphanelerin kurulması Bakanlık, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olan Merter Platformu Derneği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) işbirliği ile gerçekleşecek. Kurulan kütüphanelere, yapımına destek sağlayan hayırseverin veya kuruluşun adı verilecek.

Film Izleyip Oyun Oynayabilecekler

Okullara yapılacak olan modern kütüphaneler Z-Kütüphaneler (Zenginleştirilmiş Kütüphane) olacak. Bu kütüphanelerde bilgisayarlar bulunup, her an internet bağlantısı olacak.

Duvarlarında öğrencilerin çalışmalarını sergileyebilecek özel dizayn edilmiş paneller yer alacak. Öğrenciler dersin dışında isterlerse gelip oyun oynayabilecek ya da internete girip ödevleri yapıp çıktı alabilecek. Öte yandan öğrencilerle basılı, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçenekleri sunulacak. Ayrıca çocukların gelişimine uygun güncel çocuk edebiyatı ürünlerine, oyuncaklara, öğrenme oyunlarına, CD, DVD ve bilgisayar oyunlarına ve filmlere kolayca erişebilecekleri güvenilir alanlar olacak.

Engellilere Özel Alanlar

Kütüphanelerde engelli öğrencilerin rahatça gidebileceği mekanlar da olacak. Kütüphanenin girişinde bir danışma masası bulunacak, kitap ödünç alma-verme işlemleri buradan yürütülecek. Kütüphane de bu raflara yakın bir alan ise yer minderleri, koltuk veya kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalarla döşenip, aynı zamanda öğrencilerin dinlenebileceği, rahat edebileceği mekanlar olarak tasarlandı.

Akşam 21.00’e kadar açık kalacak

Yeni düzenlemeyle kütüphaneler akşam 21.00’e kadar açık olacak. Hafta sonları da açık olacak olan kütüphaneler ders saatleri dışında da öğretmen, öğrenciler ve halkın okuma ve araştırmaları için kullanabilecek. Öğretmenler derslerin bir kısmını kütüphanelerde işleyecek. Böylece öğrenciler kütüphane kullanma alışkanlığı kazanacak.

Ünlü yazarlardan ziyaret

Kütüphanelerde yazarlarla buluşma günleri düzenlenecek ve yazarlık atölyeleri açılacak. Öğrencilerin kendilerinin de yazma becerilerini geliştirmelerinde rol model olacak sanatçılarla buluşmaları sağlanacak. Ayrıca kütüphaneler öğrencilerin kendi yazı ürünlerini vererek kalıcı bir estetik algı ve edebiyat merakı uyandıracak etkinliklerin merkezi haline getirilecek.

Kaynak: http://www.abbasguclu.com.tr/

1 yorum

comments user
Tarık ÜNAL

İnşallah.Şu an okul kütüphaneleri sorunlu öğretmenlerin görevlendirildiği yerler.