Solhan’da örnek çalışma kurum müdürleri, kütüphane nöbeti tutuyor

Solhan’da örnek çalışma kurum müdürleri, kütüphane nöbeti tutuyor

Bingöl’ün Solhan ilçesinde kütüphanenin akşam saatlerinde de açık kalabilmesi için başlatılan örnek uygulamada kurum müdürleri gönüllü olarak sırasıyla nöbet tutmaya başladı. İlçe kütüphanesinin daha etkin, verimli kullanılabilmesi, bütün vatandaşların ve özellikle üniversiteye hazırlık yapanlar ile sınavlarına çalışan öğrencilerin kütüphaneden akşam saatlerinde de yararlanabilmesi örnek bir uygulama başlatıldı. İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı’nın girişimiyle başlatılan uygulamada, tüm kurum müdürleri sırasıyla saat: 21.00’a kadar nöbet tutarak kütüphanenin açık kalmasını sağlıyor.Başlatılan uygulama kapsamında ilk nöbeti ise Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı ve ilçe Emniyet Müdürü İdris Seyman tuttu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz’da onlara eşlik etti.

Yapılan bu uygulama ile kütüphanenin kapanış süresinin uzatıldığını aktaran Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin zaman sıkıntısı yaşamadan çalışmalarına olanak sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Öte yandan uygulama kapsamında, akşam kütüphaneye gelenlerin belediye tarafından servisle evlerine bırakılacağı belirtildi.

Kaynak

2 comments

comments user
Ali

Bu haberdeki olayda bence “Kaş yapayım derken göz çıkarma” eylemi gerçekleşmiş. Halk Kütüphanelerinin varlık nedeni okuma ve okutmaktır. Asli görevi ders çalışma mekanı olmak ve bunu asli görevlerini terkederek geceler boyu ziraatçı, nüfusçu, bankacı ve müftü gibi bu alanla zerre ilgisi olmayan kişileri nöbet memuru gibi o kütüphane binasının içinde bekletmeye zorlamak despot bir anlayışın ürünüdür. Bence kültür bakanı da o kaymakamı arayıp , “-gece kaymakamlık makamına kütüphaneci, maliyeci falan otursun. Koltuk boş kalmasın , kaymakamlık 24 saat çalışsın demeli”. Bu son söyle ne kadar saçma ve komikse, kütüphanenin sanki bir dersane, sanki bir etüd salonu gibi bir amaçla övünerek açık tutulmaya zorlanması hiç hoş olmamış. Çok istiyorsa kaymakam sınav çalışanlar için belediye işbirliği ile bir etüd salonu ayarlar, çay makinasını da koyar olur biter. Bu yapılan kütüphaneyi hem hafife almak hem de değersizleştirmektir. Bu durumda tüm kurumlar gece açık olsun. Vatandaş gece camiden çıkınca müftülüğe gidebilsin. Hasta, başhekime ulaşabilsin. Bu görevliler yerlerinde yoksa nöbetleşe daire amirleri sırayla doktor, ziraat mühendisi, müftü, veteriner olsun. Kütüphanede oluyorsa diğerlerinde de olabilir. Komik şeyler bunlar. Kaymakamların taşrada müdahale edebildkleri tek yer kütüphanelerdir. Çünkü böyle bezdirici uygulama karşısında bakanlığı ona sahip çıkmaz. Ama diğer kurumlar doğrudan müdahele eder. Kaymakam da bunu bunun farkında sanırım. Mutlu yıllar…

    comments user
    Ayşe

    Kaleminize sağlık hocam. Kral çıplak demeye cesaret ister. Siz bunu yapmışsınız. Halk Kütüphanesinin düştüğü duruma bak.