Kütüphanem Yanımda Bilgiler Kucağımda Projesi-Erzurum

Kütüphanem Yanımda Bilgiler Kucağımda Projesi-Erzurum

Erzurum’un Horasan ilçesinde “Kütüphanem Yanımda Bilgiler Kucağımda” projesi kapsamında, ilköğretim okullarına kütüphane yapılacağı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde 12 ilköğretim okuluna yapılacak kütüphaneler sayesinde, eğitimdeki başarının artacağının da söyledi. Demir, kütüphanelerden 9’unun köylerdeki ilköğretim okullarına yapılacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Kütüphanem yanımda bilgiler kucağımda adlı projemiz kapsamında yapılacak olan kütüphanelerden 3’ü ilçe merkezinde, 9’u köylerde bulunan ilköğretim okullarında açılacak. Okulların, bir sınıfı kütüphane olarak düzenlenecek. Projenin amacı öğrencilerimizin kütüphaneler sayesinde kültürel, sanatsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaktır. Proje kapsamında okullarda gerekli çalışmalar başlatıldı, en yakın zamanda kütüphanelerimiz hizmete girecek.”

Proje koordinatörü fen ve teknoloji öğretmeni Musa Hasanoğlu da ilçede yaşayan ailelerin kalabalık olduğunu, bu nedenle çocukların çalışma odalarının bulunmadığını söyledi. Hasanoğlu, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 700’e yakın öğrencinin ders çalışabileceği bir ortamın ve zamanın kendilerine sağlanacağını belirtti.

Kaynak:  http://www.sondakika.com